Visar alla 12 resultat

Om du har frågor eller funderingar gällande våra produkter är du alltid välkommen att kontakta oss och du är alltid välkommen att begära en offert istället för att handla produkterna i vår butik.

Begär offertKontakta ossRing 0371-207 27

Golvvärmefördelare

Är du intresserad av att investera i golvvärme till hemmet? Vattenburen golvvärme skapar ett behagligt inomhusklimat, och allt fler familjer i Sverige väljer att införskaffa ett golvvärmesystem. I samband med installation av golvvärme finns det en mängd olika delar att hålla reda på, och hos oss kan du finna alla produkter du behöver. När vattenburen golvvärme ska installeras behöver golvvärmen bli fördelad på ett flertal olika slingor, och dessa slingor sammankopplas till slut i en golvvärmefördelare.


Viktigt att tänka på

En fördelare för golvvärme används för förgrening, och om du har 2 eller fler slingor och ett lågtempererat värmesystem kopplas fördelaren direkt till värmekällan. Om du har en befintlig radiatorkrets ska du istället koppla fördelaren via en shunt. Beroende på hur stor yta du vill värma upp samt vilken dimension du ska ha på golvvärmeröret, behöver antalet slingor på fördelaren att anpassas. Du justerar helt enkelt din fördelare av golvvärme beroende på antalet slingor i huset. Har ditt hus flera våningar? Då är det viktigt att komma ihåg att du behöver en golvvärmefördelare på varje våningsplan. Om du är i behov av fler värmeslingor än vad en fördelare är avsedd för går det bra att använda flera stycken golvvärmefördelare.

Du rekommenderas att montera din golvvärmefördelare ovanför golvvärmen, på så vis minimeras risken att luftfickor ska uppstå i systemet. Om du ändå väljer att montera fördelaren under slingorna behöver du vara extra noggrann med luftningen.

Brett utbud av högkvalitativa fördelare till golvvärme

På J-son Golvvärmeprodukter ligger över 20 års erfarenhet och stor expertis bakom vårt högkvalitativa utbud av golvvärmeprodukter. Hos oss kan ni hitta ett brett utbud med rostfria kvalitetsfördelare i utföranden från 1 och upp till 12 slingor. Våra fördelare till golvvärme levereras med väggfästen som är ljudabsorberande, såväl som pluggar, skruvar samt märklappar i syfte att märka upp slingorna. Varje förgrening till slingorna är försedd med en flödesmätare som ger dig möjlighet att enkelt ställa in flödet du önskar på varje separat slinga. Fördelaren kan dessutom vändas, på så vis kan den på ett enkelt sätt anslutas antingen från vänster eller höger.