Visar alla 11 resultat

Om du har frågor eller funderingar gällande våra produkter är du alltid välkommen att kontakta oss och du är alltid välkommen att begära en offert istället för att handla produkterna i vår butik.

Begär offertKontakta ossRing 0371-207 27

Trådlös styrning

I syfte att få ut så mycket funktionsduglighet som möjligt av din vattenburna golvvärme är styrningen mycket väsentlig. När det gäller golvvärmesystem som är vattenburna finns det två valmöjligheter för styrning – trådbunden samt trådlös styrning. Om du sänker värmen när ett rum inte används, exempelvis när ingen är hemma eller på natten när du sover, kan du spara mycket energi. De flesta av oss släcker lamporna i ett rum som vi inte använder, men temperaturen brukar i sin tur få förbli ständig oavsett hur mycket vi använder rummet. Detta resulterar i en mycket onödig energiförbrukning, samt bristande komfort.


Hjärnan och hjärtat i systemet

Styrningen är det mest väsentliga i ett vattenburet golvvärmesystem. Tack vare trådlös styrning av ditt vattenburna golvvärmesystem får du en mycket pålitlig installation där energiförsörjning samt kommunikation sker helt trådlöst. Vår trådlösa styrning är mycket effektiv och kvalitativ, och ger dig möjlighet att kontrollera temperaturen i hemmet på ett smidigt sätt. Du får möjlighet att välja om du vill ha svalare temperatur i exempelvis sovrummet, men badrummet kan i sin tur få vara varmare. Med vårt trådlösa golvvärmesystem kan du justera inomhustemperaturen utefter dina egna önskemål, oavsett var du själv befinner dig.

 

Hur fungerar trådlös styrning?

Med en trådlös styrning manövrerar du temperaturen i ditt hem genom att styra temperaturen och flödet på vattnet i golvslingorna. För att golvvärmesystemet ska kunna bidra med en behaglig värme behöver styrningen ha en korrekt dimensionering samt rätt produkter. På så vis får du ett golvvärmesystem i absolut toppklass!

 

Termostaten – en viktig komponent

Med hjälp av vår smarta trådlösa styrning kan du enkelt ställa in temperaturen efter individuellt bruk. Systemet innefattar bland annat en trådlös termostat, vars uppgift är att styra temperaturen på vattnet i golvvärmesystemet.

 

Våra produkter för trådlös styrning

Hos oss kan du hitta många smarta och högkvalitativa produkter som bidrar till att du får kontroll över värmen i ditt hem. Vi erbjuder två olika typer av system för trådlös styrning, Seitron och Möhlenhoff Alpha 2.

 

Till Seitrons system erbjuds en termostat utan display, medan en stor och tydlig display finns på termostaten till Möhlenhoff Alpha 2. Termostaten med display kan på ett enkelt sätt styras via kopplingsboxen, med hjälp av en app på din smartphone. På så vis kan du reglera värmen oavsett var du befinner dig. Seitrons termostat ger dig möjlighet att välja om du vill styra kyla eller värme, och har ett kommunikationsintervall var 3:e till 10:e minut. Till de olika systemalternativen kan du hitta kopplingsboxar med olika antal kanaler, såväl som ställdon, antenn och mottagare.