Visar alla 7 resultat

Om du har frågor eller funderingar gällande våra produkter är du alltid välkommen att kontakta oss och du är alltid välkommen att begära en offert istället för att handla produkterna i vår butik.

Begär offertKontakta ossRing 0371-207 27

Spårad spånskiva

Ett varmt och skönt golv att sätta ner fötterna på varje morgon är en dröm för många. J-son Golvvärmeprodukter tillverkar alla delar som krävs för installation av vattenburen golvvärme, och vi brinner för att stå till tjänst med prisvärda och högkvalitativa produkter som du kan känna dig helt trygg med. Vattenburen golvvärme går att installera i en mängd olika material, däribland spårad spånskiva.


Vad är en spårad spånskiva?

En spårad spånskiva är en produkt du använder för att installera ett golvvärmesystem i träbjälklag, och det lämpar sig utmärkt för både renovering och nyproduktion. Denna typ av installation nyttjas ofta när golvvärme önskas på en övervåning som har träbjälklag, alternativt i bottenbjälklaget vid krypgrunder. Ett golvvärmesystem för träbjälklag består bland annat av spårade spånskivor. Dessa spånskivor har färdigfrästa spår, där golvvärmeplåt och golvvärmerör sedan kan monteras på ett snabbt och smidigt sätt.

Hur går en installation med spårad spånskiva till?

De spårade spånskivorna blir monterade tvärs över bjälklagets reglar, och ersätter vanligtvis undergolvet. Spånskivorna placeras på tvären, och är försedda med spont på alla sina fyra sidor. Detta betyder att spånskivorna är bärande och att ett tunt golv kan läggas ovanpå, och du får du en enklare läggning och mycket mindre spill. Därefter kompletteras den spårade spånskivan med värmespridningsplåtar som fördelar värmen enhetligt över golvytan. Eftersom det övre golvet är tunt går det bra att ha en ganska låg temperatur på systemet, och en annan fördel är att de spårade spånskivorna bidrar till att bygghöjden blir lägre.

 

Allt ni behöver för installation i träbjälklag

Hos oss kan ni hitta produkter för golvvärmesystem som är tillverkade med stor expertis och med kvalitet i fokus. Vi erbjuder allt som kan behövas för en installation av vattenburen golvvärme i träbjälklag, så som golvvärmerör, värmespridningsplåt, frässtål, rörböjningsstöd, vändningskivor, fräsmallar och givetvis spårade golvspånskivor.