Visar alla 10 resultat

Om du har frågor eller funderingar gällande våra produkter är du alltid välkommen att kontakta oss och du är alltid välkommen att begära en offert istället för att handla produkterna i vår butik.

Begär offertKontakta ossRing 0371-207 27

Shunt till vattenburen golvvärme

Vad är en shunt? En av många tillbehör som är högst nödvändigt i nästan alla installationer av golvvärme är en shunt, som hjälper till i processen att hålla rumstemperaturen konstant. Om du behöver kombinera golvvärme med radiatorer är detta en del som är ytterst viktig. Med hjälp av shunten blandas vattnet till korrekt temperatur, samt att den får vattnet att pumpas runt och cirkulera i golvvärmesystemet.


En viktig komponent i golvvärmeinstallationer

Shunten behövs när golvvärmen ska bli kopplad till radiatorsystem med en högre framledningstemperatur, eftersom radiatorvatten vanligtvis är för varmt och utgör en risk för både golvmaterial och komfort. Utan shunten kan golvytans temperatur riskera att överstiga 27° C, vilket inte är tillåtet enligt Boverkets byggregler. Den här delen säkerställer att vatten från ett par olika inlopp blandas till lämplig temperatur. Detta sker vanligtvis kontinuerligt, och justeras efter behoven som är aktuella.


Stort utbud av shuntar

Hos oss kan ni finna en mängd olika modeller av shuntar i olika storlekar och material, som lämpar sig väl för olika ytor och ändamål. Oavsett hur stor yta det handlar om kan du hitta en shunt som passar just dig och dina planer. I denna kategori kan du hitta flera högkvalitativa shuntar som är försedda med cirkulationspump samt termostat. Har ni några frågor om våra produkter? Ni är i så fall välkomna att kontakta oss, vi brinner för vårt yrke och vi strävar efter att tillhandahålla bästa möjliga support för våra kunder.