Köpvillkor när du handlar hos oss på www.jsongolvvarme.se

Köp och leveransvillkor

Försäljningsvillkoren nedan gäller för dig som konsument och näringsidkare när du handlar av J-son Golvvärmeprodukter AB, genom beställning på www.jsongolvvarme.se, eller över telefon.

Vid försäljning till konsument (privatpersoner) så gäller konsumentköplagen och lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (Distansavtalslagen).

För näringsidkare tillämpas köplagen, om köparen är näringsidkare ansvarar J-son Golvvärmeprodukter AB bara vid uppsåt och grov vårdslöshet. Denna ansvarsbegränsning gäller inte om annat följer av tvingande lagstiftning.

J-son Golvvärmeprodukter ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år ) utan målsmans godkännande.

Betalningar

I dagsläget så erbjuder vi betalning mot faktura, förskottsbetalning och betalning via Swish. Önskar du dela upp din betalning så prata med din säljare.

Om du väljer att handla mot faktura (betalningsperiod är normalt 20 dagar) så görs en kreditupplysning. För att handla mot faktura så måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. En kreditupplysning görs, har du betalningsanmärkning så är det förskottsbetalning som gäller. För att kunna handla mot faktura så måste du vara skriven i Sverige, om du vill ha varorna levererade till annan adress än den du är skriven på så är det förskottsbetalning som gäller (Swish eller kontoöverföring), godset skickas först när vi ser att fakturan är betald.

Vid fakturaköp så tillhör alla varor J-son Golvvärmeprodukter AB till fakturan är till fullo betald. J-son Golvvärmeprodukter förbehåller rätten att neka en order.

Frakt

Fraktkostnad tillkommer på alla order och baseras på vikt, volym mm. Vi väljer vilken transportör som transporterar ditt gods.

Paketgods skickas till DHLs utlämningsställe om inte annat anges, du får ett sms till det telefonnummer som du angivit vid beställning när paketet kommit fram till ditt utlämningsställe.

Större leveranser som är pallgods (stycke och partigods) levereras till din tomtgräns, chauffören ringer ca 20 minuter innan leverans. OBS! Viktigt att det går att komma fram med en stor lastbil, det ska vara asfalt eller liknade hårt och slätt underlag så att chauffören kan ställa av godset med handtruck med hjälp av bakgavelliften på lastbilen. Det är viktigt att du är hemma när godset anländer så att du kan göra en ankomstkontroll, syna godset och göra anmärkning och dokumentera vid ev. skada eller saknat gods direkt till chauffören. Om olyckan varit framme så dokumentera gärna med bilder.

För det mesta så brukar godset lämna vårt lager ca 1-2 dagar efter order, sedan är leveranstiden beroende på vart i landet du bor. Ofta ligger leveranstiden på ca 1-4 dagar. Men man ska vara medveten om att det vid vissa tillfällen kan vara längre leverans tid än 1-4 dagar.

OBS! Om det inte finns någon hemma som kan ta emot godset när lastbilen har anlänt eller om annat hinder gör att lastbilen inte kommer fram till utsatt adress så blir detta en bomkörning och extra avgifter tillkommer! För paket ej hämtade på utlämningsstället debiteras frakt samt returfrakt.

Ångerrätt

För privatpersoner: Enligt distansköplagen så har man alltid 14 dagars ångerrätt som privatperson. För att åberopa ångerrätten så ska produkten, tillbehören och original emballaget vara i nyskick. Vid skada eller saknad så görs avdrag beroende på omfattning. Du som kund står för fraktkostnaden om du väljer att ångra ditt köp. Gods som skadas eller tappas bort vid en returförsändelse ansvarar vi ej för. Vid returförsändelser så ska godset skickas med DHL, Posten eller Scheker direkt till vår fabrik ej till något utlämningsställe. Skickas det till ett utlämningsställe utan överenskommelse med oss så tillkommer det extra kostnader. Skickas det med annan transportör så ska detta godkännas av oss innan godset skickas tillbaka.

När godset som returnerats anlänt till vårt lager så görs en kontroll, efter det att den blivit godkänd så görs en kreditfaktura som skickas till dig.

På en vara som har använts, inkopplats eller installerats eller förstörts så upphör ångerrätten omedelbart.

På varor som specialtillverkats eller om det är en beställningsvara så gäller ingen ångerrätt på dessa produkter.

För Näringsidkare: Företag som beställer lyder under köplagen och har ingen ångerrätt. Återbetalningar I normala fall så återbetalar vi inom 1-14 dagar vid retur efter att vi godkänt returen.

Priser

I vår butik så kan du välja att se priserna inklusive eller exklusive moms. Inklusive moms är för Privatpersoner och exklusive moms är för företagare (näringsidkare). Priserna på vår hemsida visas i svenska kronor. (Momsen är 25% på alla våra varor).

Vi reserverar oss för ev. skriv- och tryckfel samt felaktig prissättning. samt att prisjustering kan ske närsomhelst under året. Alla bedrägeri och falska beställningar polisanmäls.

Upprättande av avtal om köp

Våra varor kan beställas antingen via telefon eller via vår hemsida eller om ni besöker oss på plats i Bredaryd. När en beställning lagts via telefon eller hemsidan så upprättas avtal om köp när din beställning har har bekräftats av oss på J-son Golvvärmeprodukter via den e-postadress som du har angivit till oss vid beställningen. Genom beställning så accepterar du dessa villkor. J-son Golvvärmeprodukter ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år).

Om det skulle uppstå felaktighet i pris eller leveranstid eller om andra omständigheter skulle uppstå så kontaktar vi dig.

Leveranser/Leveransförsening

Vi kan inte garantera leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för ev. leveransförseningar. Vi tar inte några kostnader för tex hantverkare mm vid ev. leverans förseningar.