Visar alla 6 resultat

Om du har frågor eller funderingar gällande våra produkter är du alltid välkommen att kontakta oss och du är alltid välkommen att begära en offert istället för att handla produkterna i vår butik.

Begär offertKontakta ossRing 0371-207 27

Trådbunden styrning

För att du ska få största möjliga brukbarhet av din vattenburna golvvärme är det mycket viktigt med styrning och reglering. När det kommer till vattenburna golvvärmesystem finns det två olika valmöjligheter när det kommer till styrning – trådlös samt trådbunden styrning.

Trådbunden styrning möhlenhoff o seitron

Ställdon, 24 volt inkl. adapterring

Trådbunden styrning möhlenhoff o seitron

Trådbunden rumstermostat 24 volt

Trådbunden styrning möhlenhoff o seitron

Trådbunden rumstermostat med display, 24 volt

Trådbunden styrning möhlenhoff o seitron

Trådbunden rumstermostat, 24 volt


Kärnan i ditt golvvärmesystem

Med hjälp av trådbunden styrning av ditt golvvärmesystem får du en stabil installation där kommunikation samt energiförsörjning sker via en kabel. Med hjälp av vår högkvalitativa trådbundna styrning får du möjlighet att ta kontroll över temperaturen i ditt hem. Du ges en stor flexibilitet genom att kunna välja om du önskar lite varmare temperatur i ett rum och svalare i ett annat, med vårt trådbundna system kan du helt enkelt anpassa inomhustemperaturen helt utefter dina egna behov.

 

Hur fungerar trådbunden styrning?

Hjärnan och hjärtat i ett vattenburet golvvärmesystem är just styrningen. Med hjälp av detta kan du styra temperaturen i rummen genom att manövrera flödet samt vattentemperaturen i golvvärmeslingorna. För att systemet ska få möjlighet att leverera en behaglig värme krävs det att styrningen är justerad efter en regelrätt genomförd dimensionering. Du behöver rätt produkter samt rätt dimensionering för att kunna få ett golvvärmesystem i toppklass.

 

Termostatens viktiga roll

Styrningen innefattar ett visst antal komponenter som blir kombinerade i syfte att motsvara de önskemål, behov och förutsättningar som just du har. Värmekällan regleras med hjälp av en givare, termostaten, som styr vattentemperaturen i golvvärmesystemet. Med en rumstermostat i varje rum får du också rätt temperatur överallt i hemmet. Termostatens uppgift är att “känna av” och kommunicera till golvvärmefördelarna vilket värmebehov rummet har. Med en trådbunden styrning kopplas termostaten via en kabel till en central som blir placerad i närheten.

 

Våra produkter för trådbunden styrning

Hos oss hittar du en mängd smarta lösningar i form av högkvalitativa produkter som ger dig kontroll, från värmekällan till enskilda rum. Här hittar du två olika kopplingsboxar för 6 respektive 12 trådbundna rumstermostater, såväl som ställdon samt termostater både med och utan display.